torsdag 11 februari 2010

Mjuka djur av alla de slag

Som jag berättade tidigare har Steiff både drakar och enhörningar, men det finns ett annat djur som blivit populärt bland alla tillverkare, nämligen en liten svart och vit hund, och ibland har den tom en scarf runt halsen - kan ni gissa vilken??? Visst är det Obamas döttrars lilla portugisiska

vattenhund. Teddy Hermann har annars kommit med många nya hundar, de har gått ifrån den svarta pudeln och nu tillverkat en i grått med rosa rosetter vid öronen, en söt liten Papillon har också sett dagens ljus, nya små valpar av olika raser mm. Teddy Hermann har massor av fantastiska djur och raserna varierar stort eller vad sägs om apor, bläckfiskar, hajar, krokodiler, örnar, safarins alla vilda djur och mängder av tamdjur.

Gå gärna in på deras hemsida: http://www.teddy-hermann.de/



Både Steiff och Teddy Hermann har sina klubbar och genom Margarethas Dockskåp är ni välkomna att gå med i en eller båda!!! Vi förmedlar avgiften, ger 10% vid köp, anordnar klubbträffar mm.



Det kommer också in en hel del nytt från Hermann Spielwaren, som med tanke på oss här i Skandinavien faktiskt iår tillverkat en fantastisk Lucia-nalle. Ni ska bara se den!!!! Hermann

har mest björnar, de flesta i begränsade upplagor och med märkning under tassarna, men också en del småhundar, som vi också beställt hem. På förra dockresan besökte vi också Hermann och fick ett fantastiskt mottagande! Rundvandring genom hela fabriken och otroligt fina erbjudanden och ni kan väl gissa att det handlades rejält.



Faktiskt besökte vi alla dessa tre företag under resan.



Ett annat företag vars nallar snart är på ingång kommer från ett annat gammalt välkänt tyskt företag - Clemens. Också de håller mest på med nallar för samlare, men har många som är så mycket mindre än Hermann Spielwarens. Alla tillverkare har sin egen stil och det är väl det som tilltalar en samlare - ett utbud som kan passa var och en.



Även Schildkröt, som egentligen mest håller på med dockor, de välkända Sköldpaddsdockorna, tillverkar också en del nallar. De köpte för ett antal år sedan in EDUCA med mönster och allt så att tillverkningen skulle kunna fortsätta, samt har de sin egen kollektion. Visst har vi även dessa.



Sköldpaddsfabriken har tyvärr precis lagt ner sin klubb, som startades för inte alltför länge sedan. Frau Biemann köpte Schildkröt, ett företag som föddes i slutet av 1800-talet, för ganska länge sedan (minns inte exakt) och har verkligen levt med sitt företag. Även hon har tagit väl emot oss på våra resor, och trots att hon nu vid 70 års ålder går i pension, har hon lovat ställa upp när vi kommer igen nästa gång. Hon berättade nu i Nurnberg att hon de senaste åren inte haft någon fritid alls och inte ens hunnit besöka sin syster som också bor i Tyskland. Allt har varit jobb, jobb och jobb. Hennes man är 77 år och nu vill de ta det lite lugnt. Dottern tar över men vill INTE lägga ner lika mycket tid på verksamheten. Vi får väl bara hoppas att de fortsätter........... Mer och mer försvinner ju dessvärre till Kina.



Ska försöka skriva in lite nyheter varje vecka - så välkommen läsa vidare...........



Mvh Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se